Spring til indhold

Projektmager, forening eller frivillig

Frivillig

Har du en projektmager i maven?

- Brænder du for at starte en aktivitet op, arrangere en musikcafe, skakturnering eller noget tredje?

- Er du aktiv i en forening, som kunne tænke sig at samarbejde med os og invitere flere med indenfor til jeres aktiviteter - enten hos jer eller i vores skønne rammer i huset På Sporet? 

- Eller overvejer du at blive frivillig og vil gerne høre mere om mulighederne? 

Vi vil gerne have et levende hus og være en del af lokalsamfundet - og elsker nye initiativer! Du kan læse mere om vores aktuelle samarbejdspartnere længere nede på siden.

 

4 medarbejdere side om side

Vil du vide mere?

Vil du vide mere om husets muligheder, og hvordan du kommer i gang? 

Så er du meget velkommen til at give os  et ring på husets tlf.: 72 68 36 09

Alternativt til Julie på 72683428

eller Henriette på 72683363

Vi ringer tilbage, hvis du lægger en besked. 

Du er også velkommen til at sende os en mail via nempost:

På Sporet - Rønnebærvej 19​

Skriv også til os, hvis du ønsker at stå på vores nyhedsmailliste.

 

Facebook - På Sporet

Instagram - På Sporet

Portræt af frivilligkoordinator Rikke Thomsen

Frivilligkoordinator Rikke Thomsen

Du er også meget velkommen til at kontakte vores tilknyttede frivilligkoordinator Rikke Thomsen.

Rikke kan hjælpe dig videre, både hvis du er interesseret i at være frivillig hos os På Sporet eller andre steder. Rikke er desuden tilknyttet foreningen Peers, som du kan læse om herunder. 

Kontakt Rikke på:

72683397

Her kan du læse mere om nogle af vores nuværende samarbejdspartnere:

 

FORENINGEN PEERS

Foreningen PEERS består af frivillige peer-støtter, som bruger egne erfaringer med selvudvikling til at støtte unge,  voksne og ældre, som oplever at have det svært. Nogle af de mennesker, vi har kontakt til På Sporet har glæde af PEERS-projektet for voksne, som hedder “Bro til hverdagslivet” - enten fordi de har ønsket at blive matchet med en frivillig til at snakke med og følges med, eller fordi de selv er frivillige og gerne vil give noget til andre.  PEERS har indimellem arrangeret aktiviteter hos os På Sporet, for eksempel  mindfulness-forløb og "Gøre-cafe", ligesom de låner lokaler til møder og kurser. PEERS’ projekt for unge, som hedder Backstage, støtter unge en-til-en, hvis de har brug for en at snakke med, og så er de frivillige på den landsdækkende platform Ung-til-Ung-chat. Læs mere om Foreningen PEERS her:

Foreningen Peers​ 

Sind Rudersdal

Sind Rudersal er en lokal afdeling af Sind som blandt andet arbejder for at styrke indsatsen for psykisk sårbare  og deres pårørende med henblik på øget trivsel og forebyggelse. Vi har et mangeårigt samarbejde med Sind, som arrangerer populære sommerudflugter, malerkunstkurser, julefrokost og meget mere. Læs mere om Sind Rudersdal her:

Sind Rudersdal​

Frivilligcenter Rudersdal

Frivilligcenter Rudersdal er med deres store berøringsflade til mange spændende foreninger og projekter i kommunen en vigtig samarbejdspartner for os På Sporet. Vi formidler gennem vores medier information fra frivilligcentret om blandt andet kulturtilbud med et "socialt twist", selvhjælpsgrupper og meget mere. Vi har jævnligt samarbejder med forskellige foreninger og aktive i Frivilligcentret. Vi har for eksempel haft samarbejde med Mariehøjkoret og Dansk-syrisk kulturforening. Læs mere om Frivilligcenter Rudersdal her:

Frivilligcenter Rudersdal​

Heart2heart

Op til julen 2022 startede vi samarbejdet  "Projekt Juleglæde i Rudersdal" med foreningen Heart2heart. Essensen i projektet er, at økonomisk trængte personer og familier kan komme med 3 juleønsker, som vi forsøger at opfylde via donationer fra andre borgere, der har disse ting i overskud. Læs mere om foreningen her:

Heart2heart​

Plastikposefrit Rudersdal

På Sporet er så heldige at huse en afdeling af projektet ”Plastikposefrit Rudersdal”, som er et initiativ på tværs af Frivilligcenter Rudersdal, Aktivitetscenter Rønnebærhus og Center for Sociale Indsatser / På Sporet. Formålet er at bidrage til at skabe et bæredygtigt, plastikposefrit Rudersdal. Helt konkret indsamler projektet aflagt tøj, gardiner og sengetøj og syr det om til stofposer, som bliver delt gratis ud i Rudersdal. En gang om ugen mødes de frivillige deltagere til hyggeligt, kreativt samvær i huset På Sporet. Læs mere om projektet her:

Plastikposefrit Rudersdal

RUDERSDAL BIBLIOTEKER

Rudersdal biblioteker byder ikke alene på bøger, men også spændende foredrag, arrangementer og fællesskaber af forskellige slags, fx. Håndarbejdscafeer, filmklub, skriveværksteder - og selvfølgelig læseklubber! På Sporet og Rudersdal Biblioteker har blandt andet samarbejdet om et fælleslæsningsforløb. 

Skovfit / Kulnatur

Omdrejningspunktet for vores samarbejdspartner Skovfit / Kulnatur er "grønne aktiviteter" inden for kultur, natur og bevægelse. Skovfit arrangerer blandt andet træning i det grønne, urtevandringer og "Skovfulness", hvor du kan strække ud og stresse ned og øge din mentale styrke i skovens dybe stille ro. Vi samarbejder blandt andet med Skovfit i forbindelse med vores egne "Ud i naturen-forløb". Borgere tilknyttet På Sporet får rabat på medlemskab. Læs meget mere om Skovfit og kommende arrangementer her:

Skovfit / Kulnatur

Skole på tværs

Vi er med i et fantastisk samarbejde, som betyder, at vi kan tilbyde en række, spændende og gratis kurser på tværs af kommunegrænser. Det er Rudersdal, Lyngby-Taarbæk, Gentofte og Gladsaxe Kommune samt Skolen for recovery og Region Hovedstadens Psykiatri, der ved at gå sammen, har mulighed for at tilbyde mange forskellige kurser, der kan støtte recovery-processer og skabe bedre muligheder for at komme sig af psykiske vanskeligheder. Kurserne er både for mennesker med en psykisk sårbarhed, for pårørende samt medarbejdere og frivillige. Læs mere her:

Skole på Tværs​.

Kulturparaplyen

Kulturparaplyen er en "forening for foreningerne", og hovedformålet er at være bindeled mellem foreninger, enkeltpersoner og andre i forbindelse med kulturelle arrangementer og aktiviteter.  På Sporet indledte vores gode samarbejde med Kulturparaplyen op til Birkerød Kulturnat, som vi deltog i for første gang i september 2022. Det var en kæmpe fornøjelse for os at deltage og opleve at være med i et endnu større fællesskab - og ikke mindst få gjort os selv mere synlige for mennesker, der kan have glæde af vores aktiviteter. Læs mere om Kulturparaplyen her:

Rudersdal Kulturparaply​

Dansk Syrisk Kulturforening

Vi har et indledt et spændende samarbejde Dansk Syrisk Kulturforening, som er meget aktiv og engageret i fælles projekter. Foreløbig har vi blandt andet lavet fællesspisning, tøjbyttearrangement  og mere er i støbeskeen.Læs mere om Dansk Syrisk Kulturforening her:

Dansk Syrisk Kulturforening​

 

Andre nyttige links til til støtte, gode råd eller inspiration til at blive frivillig...:

- "En-af-os" sætter fokus på, at psykiske vanskeligheder kan ramme os alle - tjek dem ud her:

En-af-os​

- Psykiatrifonden laver kurser, tilbyder rådgivning og har et rigtigt godt online "mentalt motionscenter". Læs mere her:

Psykiatrifonden​