Spring til indhold

Projektmager, forening eller frivillig

Frivillig

Har du en projektmager i maven?

-Brænder du for at starte en aktivitet op, arrangere en musikcafe, skakturnering eller noget tredje? Er du aktiv i en forening, som kunne tænke sig at samarbejde med os og invitere flere med indenfor til jeres aktiviteter - enten hos jer eller i vores skønne rammer i huset På Sporet?  Eller overvejer du at blive frivillig og vil gerne høre mere om mulighederne? 

Vi vil gerne have et levende hus og være en del af lokalsamfundet - og elsker nye initiativer! Du kan læse mere om vores aktuelle samarbejdspartnere længere nede på siden.

 

4 medarbejdere side om side

Vil du vide mere?

Vil du vide mere om husets muligheder, og hvordan du kommer i gang? 

Så er du meget velkommen til at give os  et ring på husets tlf.: 72 68 36 09

Alternativt til Julie på 72683428

eller Henriette på 72683363

Vi ringer tilbage, hvis du lægger en besked. 

Du er også velkommen til at sende os en mail via nempost:

På Sporet - Rønnebærvej 19​

Skriv også til os, hvis du ønsker at stå på vores nyhedsmailliste.

 

Facebook - På Sporet

Instagram - På Sporet

Portræt af frivilligkoordinator Rikke Thomsen

Frivilligkoordinator Rikke Thomsen

Du er også meget velkommen til at kontakte vores tilknyttede frivilligkoordinator Rikke Thomsen.

Rikke kan hjælpe dig videre, både hvis du er interesseret i at være frivillig På Sporet eller andre steder. Rikke er desuden tilknyttet foreningen Peers, som du kan læse om herunder. 

Kontakt Rikke på:

72683397

Her kan du læse mere om nogle af vores nuværende samarbejdspartnere:

 

FORENINGEN PEERS

Foreningen Peers består af en flok frivillige peer-støtter, som bruger egne erfaringer med selvudvikling til at støtte børn, unge,  voksne og ældre, som oplever at have det svært. Nogle af de borgere, vi har kontakt til På Sporet har glæde af Peers-projektet for voksne “Bro til hverdagslivet” - enten fordi de har har ønsket at få tilknyttet en frivillig at snakke med og følges med, eller fordi de selv er frivillige og gerne vil give noget til andre.  Peers har indimellem arrangeret aktiviteter hos os På Sporet, for eksempel  yogaforløb og "Gøre-cafe", ligesom de låner lokaler til møder og kurser. Peers ungeprojekt Backstage arrangerer blandt andet cafe og aktiviteter for unge og samarbejder med På Sporets ungenetværk. Læs mere om Foreningen Peers her:

Foreningen Peers​ 

Sind Rudersdal

Sind Rudersal er en lokal afdeling af Sind som blandt andet arbejder for at styrke indsatsen for psykisk sårbare  og deres pårørende med henblik på øget trivsel og forebyggelse. Vi har et mangeårigt samarbejde med Sind, som arrangerer populære sommerudflugter, malerkunstkurser, julefrokost og meget mere. Læs mere om Sind Rudersdal her:

Sind Rudersdal​

Frivilligcenter Rudersdal

Frivilligcenter Rudersdal er med deres store berøringsflade til mange spændende foreninger og projekter i kommunen en vigtig samarbejdspartner for os På Sporet. Vi formidler gennem vores medier information fra frivilligcentret om blandt andet kulturtilbud med et "socialt twist", selvhjælpsgrupper og meget mere. I vores fremtidige samarbejde ligger planer om at arrangere en række  "inspirationsbesøg" hos os På Sporet, hvor foreninger og projekter giver smagsprøver på deres aktiviteter. Læs mere om Frivilligcenter Rudersdal her:

Frivilligcenter Rudersdal​

Ressourcebanken

Ressourcebanken er en brugerstyret forening for psykisk sårbare i Rudersdal Kommune. Foreningen arrangerer sociale og kulturelle arrangementer med fokus på at få positive oplevelser i et fællesskab og få et bedre socialt netværk. Foreningen formidler desuden kontakt mellem på den ene side psykisk sårbare, der har behov for konkret afgrænset hjælp, og på den anden side dem der tilbyder deres hjælp. Ressourcebanken er bosiddende i huset På Sporet og arrangerer blandt andet udflugter, filmaftener og søndagshygge. Du kan læse meget mere her:

Ressourcebanken​ 

Plastikposefrit Rudersdal

På Sporet er så heldige at huse en afdeling af projektet ”Plastikposefrit Rudersdal”, som er et initiativ på tværs af Frivilligcenter Rudersdal, Aktivitetscenter Rønnebærhus og Center for Sociale Indsatser / På Sporet. Formålet er at bidrage til at skabe et bæredygtigt, plastikposefrit Rudersdal. Helt konkret indsamler projektet aflagt tøj, gardiner og sengetøj og syr det om til stofposer, som bliver delt gratis ud i Rudersdal. En gang om ugen mødes de frivillige deltagere til hyggeligt, kreativt samvær i huset På Sporet. Læs mere om projektet her:

Plastikposefrit Rudersdal

RUDERSDAL BIBLIOTEKER

Rudersdal biblioteker byder ikke alene på bøger, men også spændende foredrag, arrangementer og fællesskaber af forskellige slags, fx. Håndarbejdscafeer, filmklub, skriveværksteder - og selvfølgelig læseklubber! Aktuelt har På Sporet og Rudersdal Biblioteker et samarbejde om forløbet: Fælleslæsning, hvor vi sammen dykker ned i de mange gode historier, der findes i litteraturen. Læs mere under fanen Aktiviteter og fællesskaber

Skovfit / Kulnatur

Omdrejningspunktet for vores samarbejdspartner Skovfit / Kulnatur er "grønne aktiviteter" inden for kultur, natur og bevægelse. Skovfit arrangerer blandt andet træning i det grønne, urtevandringer og "Skovfulness", hvor du kan strække ud og stresse ned og øge din mentale styrke i skovens dybe stille ro. Vi samarbejder blandt andet med Skovfit i forbindelse med vores egne "Ud i naturen-forløb". Borgere tilknyttet På Sporet får rabat på medlemskab. Læs meget mere om Skovfit og kommende arrangementer her:

Skovfit / Kulnatur

Skole på tværs

Vi er med i et fantastisk samarbejde, som betyder, at vi kan tilbyde en række, spændende og gratis kurser på tværs af kommunegrænser. Det er Rudersdal, Lyngby-Taarbæk, Gentofte og Gladsaxe Kommune samt Skolen for recovery og Region Hovedstadens Psykiatri, der ved at gå sammen, har mulighed for at tilbyde mange forskellige kurser, der kan støtte recovery-processer og skabe bedre muligheder for at komme sig af psykiske vanskeligheder. Kurserne er både for mennesker med en psykisk sårbarhed, for pårørende samt medarbejdere og frivillige. Læs mere her:

Kurser i Skole på Tværs foråret 2022​

Få også forårets program i huset På Sporet.

 

Andre nyttige links til til støtte, gode råd eller inspiration til at blive frivillig...:

- "En-af-os" sætter fokus på, at psykiske vanskeligheder kan ramme os alle - tjek dem ud her:

En-af-os​

- Psykiatrifonden laver kurser, tilbyder rådgivning og har et rigtigt godt online "mentalt motionscenter". Læs mere her:

Psykiatrifonden​